Hírek, információk

Múzeumok Majálisa

2016. május 19.

Múzeumok Majálisa 2016

 

Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítása

 

Amikor Hemző Károly elkezdte hivatásos fotós pályáját, a lehető legjobb helyre került. A Budapesti Honvéd sportfotósának lenni óriási szakmai lehetőséget és kihívást jelentett. Képeinek hősei az ország legjobb és legnépszerűbb sportolói közé tartoztak. Az Aranycsapat bázisát adó labdarúgók, Puskással az élen, és a világcsúcsokat sorozatban szállító középtávfutók.

 

 

Hemző Károly műveinek egy részét a művész végakarata szerint a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum őrzi. A riói olimpia évében, valamint az 1956-ban megrendezésre került ötkarikás játékok, és nem utolsósorban az ebben az évben lezajlott nagyjelentőségű történelmi események 60. évfordulóján különleges tematikus válogatásban csemegézünk a Hemző-fotók anyagából. A kiállított felvételeken olyan sportolóink láthatók, akik egytől-egyig részt vettek vagy részt vehettek volna a Melbourne-i olimpiai játékokon, bár e fordulóponttól tekintve,életútjukat és karrierjüket különféleképpen alakította a történelem.

 

 

A hangsúly a rendkívüli fotókra került, minimál designnal tervezve, szempont a könnyen átláthatóság és egyszerűség. Vékony, roll-up polyesterre lett nyomtatva, ez egy rövid ízelítő a Magyar Nemzeti Múzeum Szabad szemmel - Fotó Hemző kiállítás anyagából, amelyeket most láthat először a közönség, amiként az összes kiállított fotónak csaknem a fele is most kerül először a nagy nyilvánosság elé.

http://mnm.hu/hu/kiallitasok/szabad-szemmel-foto-hemzo

 

 

 
Vissza a hír listához