Hírek, információk

Alakítsd át a tereket egy ügyes csavarral: üvegfólia

2017. május 30.

Üvegfólia az otthonokba, lépcsőházakba, rendelőkbe

Mindenki szereti a hatalmas üvegfelületeket, a kívülről kíváncsiskodókat azonban már kevésbé.

A mozaik-üveg ideje viszont már egy generációval ezelőtt lejárt.

De vajon mi lenne a legjobb megoldás a kukkolók ellen, ami még jól is néz ki?

Tinédzser korunkban még csak-csak megoldottuk a diszkréciót poszterek felragasztásával az ajtó üveg részeire, internetről letöltött és kinyomtatott hangulat-táblákkal, de miután ebből kinövünk, a probléma továbbra is fennáll – hogyan engedjük be a fényt és tartsuk kint a kíváncsi tekinteteket? Manapság már rengeteg típusú üvegfólia közül válogathatunk, és fennáll az a lehetőség is, hogy nyomtattassunk magunknak saját, egyedi mintát.

 

 

Üvegfólia az otthonokban

Fürdőszobák vagy zuhanykabinok ajtajára a víz-témájú fóliák  néznek ki nagyon jól, például egy nagy, felcsapó tengeri hullám, vagy akár egy egész víz alatti színes élővilág,ami pont annyit takar, amennyit kell.  Az egyszerűséget kedvelőknek léteznek kifinomultabb megoldások is: egy teljesen tejüveg-színű fólián átfutó céltalan, kacskaringós, átlátszó csíkok, vagy szabályos, kisebb-nagyobb négyzetek, esetleg egy levél erezetéhez hasonló lágy minták.

A nappali üvegfelületeire, vitrinekre, hatalmas üvegajtós szekrényeire válassz a helyiség festéséhez, színeihez passzoló mintát, de ne ijedj meg az extrémebb ötletektől sem! Az egyszerű, lágy színek mellett a harsány színű, mintájú üvegfólia üdítő hatással lesz a vendégekre és az ott lakókra egyaránt, míg azélénk színű falak erőteljességét tompíthatja egy visszafogottabb, egyszerű minta. A túlzott egyszerűség, letisztultság azonban könnyen unalmas, túl steril hatást eredményezhet, az élénk színek és minták kavalkádja pedig káoszt és frusztráltságot sugall, ezért mindenből csak mértékkel!

 

 

A rendelők és irodák csinosítója

Gyermekorvosi rendelők bejárati ajtaján és ablakain egyaránt jól mutatnak az élénk színű geometriai formák, kisebb-nagyobb, erősebb-halványabb színnel kitöltöttek vegyesen. Ezek elég, ha egy képzeletbeli hullámban árasztják el az alsó 15-30cm-t, nem kell túlzásba esni, és a gyerekeknek már több kedvük lesz bemenni egy ilyen barátságos épületbe. A belső ajtókra, üvegfalakra és nagyobb üvegajtós szekrényekre tegyél aktuális és ismert mesefigurákat különböző szituációkban, esetleg meséket vagy kisebb történeteket, hogy a kis lurkók várakozás közben ne csak a közelgő szurira gondoljanak.

Felnőtteket ellátó orvosi rendelőben ajánlottak a letisztultabb, egyszerűbb minták , általában a tejüveghez hasonló, minta nélküli fóliákat vagy homályosító hatással rendelkezőket részesítsd előnyben.

Irodákban a közös használatú helyiségek üvegfelületeit motiváló szövegekkel, idézetekkel ellátott üvegfóliákkal lehet igazán feldobni, ami fekete-fehér, fekete-fehér-szürke, vagy fekete-fehér-piros színkombinációkban bárhol nagyon jól mutat. A fiatalos, nyitottabb cégek irodáiban a színes, változatos betűtípusok pezsdítik fel a munkakedvet. Amennyiben a cég inkább a saját arculatát szeretné a belső térben is látni, lehetőség van egyedi, céglogóval vagy rá jellemző motívumokkal, színekkel ellátott üvegfólia nyomtatására is.

 

 

Lépcsőházak dísze

Kisebb üvegfelülettel (pl.: korlátok alatt, bejárati ajtókon) rendelkező lépcsőházakra a belátást meggátoló, homályosított vagy tejüveg-hatású üvegfóliát érdemes felrakni, nagyobb üvegfelületek esetén azonban érdemes a lépcsőház festéséhez passzoló mintázatot választani, vagy készíttetni.

Van elképzelésed, de nem vagy biztos a döntésben? Válogass bátran azüvegfóliáink galériájában! Egyedi ötletet van, pontosan tudod, hogy mit szeretnél? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és elkészítjük!

 
Vissza a hír listához