Hírek, információk

Hogyan dobd fel a lakás üvegfelületeit?

2017. március 22.

Az üvegfelületek arra valók, hogy átlássunk rajtuk – gondolhatnánk, egy kis trükkel azonban a lakás díszei is lehetnek.

Ehhez nem kell drága, különleges üveg, de még a meglévő darabok cseréje sem: elég egy jól megválasztott üvegfólia,

és máris új arculatot kaphat az egész lakás!

 

Az üvegfelületek a lakás több pontján is felbukkanhatnak: az ablakokon kívül kitűnő térelválasztók, belső ajtók vagy akár installációk, falidíszek is készülhetnek belőlük. Amikor a lakásfelújítás során felmerül ez a kérdés, valószínűleg az a legelső gondolatod: a különleges funkciójú üvegnek különleges felületűnek is kell lennie, az ilyen termékek viszont nagyon drágák. A hagyományos üvegektől eltérő darabok (pl. fatörzs-mintázatú, homokfúvott vagy savmart) üvegek beszerzése jóval több pénzbe kerül, ami alaposan megdobja a lakásbelső kialakításának költségeit.

A felújítás befejeztével azonban az újdonsült tulajdonosban – például a gyönyörű, egyedi mintára fúvatott térelválasztó üveget nézegetve – elkezdhet mocorogni a kérdés: akkor ez most már mindig így marad? Ha átalakítja a lakás stílusát, vagy megváltozik az ízlése, akkor is ezt a mintát kell néznie? Hiszen a cseréje méregdrága lenne…

Mi ezért javasoljuk az üvegfóliát, ami olcsó, könnyen felhelyezhető, és még könnyebben cserélhető. Látványban viszont nem marad el a méregdrága megoldásoktól, sőt…

 

 

5 ok, miért jó az üvegfólia?

 1. Olyan, mint a különleges üvegek
  A látványt tekintve az üvegfólia teljesen egyenértékű az anyagukban díszített üvegekkel: a hétköznapi szem semmiféle különbséget nem fog észrevenni, maximum akkor, ha az orrát az üveghez nyomva, közvetlen közelből vizsgáltatja. Sőt, igazából sokkal többféle dekorációt találsz az üvegfóliák közt, mint amit magával az üveggel meg lehetne valósítani…
  Mivel kiválóan ragad, ráadásul az évek és a tisztítás hatására sem válik le, így legalább olyan tartós lehet, mintha az üveg maga.
 2. Ha megunod, csak cseréld le
  Az üvegfólia óriási előnye, hogy – tartóssága mellett – bármikor lecserélheted, ha meguntad, vagy egyszerűen csak változtatni szeretnél. Nem kell új üvegtáblát vásárolnod és beszerelned sem:a stílus változik, az üveg marad.
 3. Sokféle variációból választhatsz
  Minden lakás más és más: nem mindegyikbe illik ugyanaz a minta. Az üvegfóliákkal azonban nem kell kompromisszumot kötnöd: jó eséllyel találsz olyat, ami a te ízlésednek éppen megfelel.
 4. Egyszerű felrakni fólia felhelyezése jóval egyszerűbb, mint az üvegcsere: nem jár sem kosszal, sem csavarozással. Mivel a legtöbb fólia légcsatornás, a ragasztás alatt megrekedő, makacs kis buborékoktól sem kell tartanod.
 5. Nem fogja le a fényt
  Az üvegfóliák a fényt átengedik, a kíváncsi tekinteteket viszont nem, így belső ajtókra, térelválasztókra, zuhanykabinokra is tökéletesen alkalmazhatók.

Egy anyag, sok variáció

Az üvegfóliák sokféle célra használhatók. Díszítheted például a szobaablakok szélét apró, diszkrét kis mintákkal, vagy homályossá teheted a zuhanykabin és a fürdőszobaablak túlságosan átlátszó üvegét.

Az üveg nemcsak arra való, hogy átengedje a fényt (és hogy kiláss rajta), de ezzel együtt a lakás díszévé is válhat. Az erkélyajtók például egy jól megválasztott, a szobához illő mintájú üvegfóliával igazán egyedi darabjaivá válhatnak a lakásodnak.

A fólia lakásdekorációnak is kiváló. Egy megfelelő méretű, hagyományos üvegtábla (amit olcsón beszerezhetsz) egy ráragasztott, neked tetsző mintával gyönyörű és egyedi dizájnelem lehet: a falra téve, hátulról megvilágítva például bármely lakást olyanná varázsol, mintha a leghíresebb belsőépítész álmodta volna meg.

Az üvegfólia tehát nagyszerű találmány: tartós, elegáns, és nagyon gazdaságosan beszerezhető, az egyszerű felrakásról nem is beszélve. Bármely üvegfelületet újjávarázsol – felújítás, ablakcsere és többszázezres kiadás nélkül.
Vissza a hír listához